Prije čitanja

Dragi svi, hvala vam što ste izabrali čitati moje tekstove. Oni su tu da vas inspiriraju, motiviraju i osnaže. Tu su da vam pruže ruku i topao zagrljaj da znate da možete sve.

Ovim se putem želim zahvaliti jednoj prekrasnoj osobi, Mariji Mažar, koja mi je jednom pružila ruku i vjerovala u moje tekstove. Marija će zauvijek biti prva koja je vjerovala u moju priču i dopustila mi je da ju pišem pod svojom kolumnom Soul wellness by Daria Udossi. Na portalu Stilueta (http://stilueta.net/) pisala sam dvije i pol godine. Zahvaljujem Mariji i svim svojim čitateljicama i čitateljima koji su me upoznali preko Stiluete i pratili me.

Na Stilueti sam rasla ispred vaših očiju, spoznavala sebe dan po dan i svoja iskustva dijelila sa svima. Ostvarila sam još jedan u nizu svojih snova, postala sam kolumnistica, a danas svoje putovanje nastavljam ovdje, na Ameloti.

Hvala svima još jednom, od srca. <3

Soul wellness by Daria Udossi

Empatijom ti pomažem ili odmažem?

Danas sam na svom Instagramu napisala sljedeće: Ja sam jako empatična osoba, ali vrlo direktna i ne volim bullshit! Često me ljudi pitaju, a dobro pa kako si uspjela, lako tebi, kako si tako sigurna u sebe?! Prvo, što je za vas uspjeh? I zašto gledate nekoga misleći da je uspio? Što vi želite? Njegov […]

2019

Nova godina, novi putevi, nove odluke. Ili ne. Tko zna? Sjećam se, krenula sam kopati po svojoj unutrašnjosti tamo negdje na proljeće 2014. godine, mjesec dana od Melitine smrti. Imala sam dijagnozu, depresija u promatranju, 47 kilograma, anoreksično stanje – realno – jer imam metar i žirafa. Na 1,74 ovih 40 kila s mokrim jorganom […]

Ono što te nitko nije naučio

Danas ti želim reći da je ok ako se osjećaš nesigurnim jer ako se osvrneš oko sebe, izgleda kao da svi sve znaju, totalno je popularno živjeti kao da je život bajka, a svi znamo da nije. Oko tebe masa učitelja koji pišu i govore o pozitivnom načinu razmišljanja, ali sve je toliko izbanalizirano da […]

Zašto ne slijedimo svoje snove

Ako želiš slijediti sebe i svoj smisao postojanja, trebaš se pokrenuti. Moraš ostvarivati svoje snove, a ne tuđe. To je sigurno svima jasno kao dan.

Za čime bih najviše žalila

Ova je kolumna kao nekakvo pismo za mene. Da ostane zauvijek otisnuto i da me podsjeća da nikad ne zaboravim živjeti.

Navike nesretnih ljudi

Možda je napokon došlo vrijeme da si odgovorite na pitanje spadate li u skupinu sretnih ili nesretnih ljudi.

Nakon odlaska

Kad doživite smrt bliskih članova obitelji, to vas promijeni za cijeli život. Ili kad vas ostave, članovi obitelji, partneri ili prijatelji, osjećate se kao Pale sam na svijetu.

Kukavice

Previše se bojimo. Ne vidimo ljepotu života u malim stvarima. Ali oko nas uopće nisu male stvari. Ako smo budni i zdravi, to je poprilično velika stvar.